- Autor: ojikova
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Med | 50 |
Mouka žitná celozrnná | 300 |
Olej olivový | 120 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Mák | 200 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 14217 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 205,
Sacharidy (g): 304,
SAFA (g): 75,
Cukry (g): 71,
Vláknina (g): 85,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 889 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smícháme mouku, olej, vlažnou vodu a prášek do pečiva a uděláme těsto. Dáme na plech na pečící papír a rukama rozděláme na placku, potřeme makovou náplní ( do náplně z mletého máku 1 lžička skořice, tř. cukr, mléko) a pomocí papíru rolujeme. Propícháme vidličkou a upečeme do světle hněda.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.